Možnost osebnega prevzema (PTUJ, po predhodnem dogovoru, TEL.)

GLS, dostava na dom

V kolikor je vaše naročilo oddano do 11. ure na delovni dan in vsebuje izdelke na zalogi, je naročilo odpremljeno, izdelki pa poslani še isti delovni dan. V kolikor je vaše naročilo oddano po 11. uri, izdelke pošljemo naslednji delovni dan.

(na zalogi) > 1 - 3 delovne dni

> v prihodu > 7 – 21 dni
Možnost predplačila. Dostava po prevzemu blaga.

> Povpraševanje: info@brezmeja.eu

Nakupi 100€ in več Brezplačna dostava.

GLS dostava na dom. Cena standardne dostave (na dom v 2-5 dni) je 3,95 € + 0,6 € v primeru plačila po povzetju z gotovino (GLS COD poslovanje z gotovino), temu strošku se izognete s plačilom po predračunu (nakazilo na TRR).

Omogočamo vam varen nakup.

Lpsplet, https://brezmeja.eu/ si pridržuje pravico do spremembe aktualnih cen in ostalih pogojev ! Nekatere slike so simbolične. Za morebitne napake ne odgovarjamo.

Dostava / prevzem

Dostavo naročenega blaga opravlja naš pogodbeni partner. Artikli, ki so na zalogi, bodo odposlani že isti dan ali naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V primeru, da izdelki niso na zalogi velja dobavni rok, ki je naveden.

Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas prosim povprašajte). V nobenem primeru trgovec ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu.

Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje. Največkrat zadošča obisk najbližje pošte.

Stroški dostave:

Za vsa naročila nad 100€ je dostava brezplačna.

Za naročila do 100€  je dostava 3,95 € z DDV-jem (VELJA ZA PLAČILA PO PREDRAČUNU).

PLAČILO Z GOTOVINO (ali drugimi sredstvi) po povzetju. Prišteje se provizija 0,6€ za odkupnino z gotovino, ki ga GLS zaračuna za plačilo pošiljk po povzetju z GOTOVINO (COD).

Pri plačilu po PREDRAČUNU se izognete PROVIZIJI za odkupnino, 0,6€, ki ga ZARAČUNA GLS za plačilo pošiljk po povzetju z GOTOVINO (COD).

! Cena dostave zajema pakiranje in prevoz.

GLS

- Informacije o >>GLS kurirska in paketna distribucija<< si lahko ogledate na njihovi uradni strani: -> https://posljipaket.si/

Morebitne nejasnosti ali težave nam lahko sporočite na info@brezmeja.eu ali pa pokličite Tel: 071 393 857.

Dobavni roki

O morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko elektronske pošte sproti obveščali. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali zamenjali z drugim.

Zaradi različnih dobavljivosti izdelkov je naročilo lahko razdeljeno na več pošiljk. Lahko jih odpremimo delno ali vse hkrati. Če v četrtem koraku oddaje spletnega naročila izberete ''Odprema celotnega naročila hkrati'' vam bomo naročilo poslali v eni pošiljki. V primeru, ko izberete ''Odprema razpoložljivih artiklov.'' pa bo pošiljka odpremljena v več pošiljkah.

Pri delni dobavi vam bomo artikle, ki so na zalogi, poslali takoj, ostale pa, ko bodo na voljo. Morebitni strošek dostave bomo zaračunali le pri prvi pošiljki, za kasnejše pošiljke pa bomo nosili strošek dostave mi. Če se naveličate čakanja, nam lahko to sporočite in manjkajoči artikel bomo odstranili iz naročila.

Za artikle, ki so označeni kot rok dobave ni znan, nimamo podatka o tem, kako hitro jih lahko dobavimo.

Če boste nekaj dni odsotni, lahko v četrtem koraku pri dostavi v meniju označite tudi željeni datum odpreme vašega paketa. To pomeni, da pred tem datumom vaš paket ne poslan na navedeni naslov.

Za dostavo poskrbi GLS, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni. Ob odpremi pošiljke vam bomo poslali obvestilo, da smo artikle že poslali na pot.

Za vse dodatne informacije nas pokličite Tel: 071 393 857 ali pošljite info@brezmeja.eu.

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri GLS https://posljipaket.si/. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na GLS https://posljipaket.si/ poda zahtevek za odškodnino.

Zahtevek na GLS https://posljipaket.si/ komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s GLS https://posljipaket.si/ bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.


Have no product in the cart!
0