-27%

Popoln komplet za izdelavo sveč “Candle Making Kit”, DIY silikonski model + stenj + držalo za stenj + rastlinski vosek

19,7019,90

Komplet za izdelavo sveč, zapakiran v lični embalaži.

Uživajte v čarobnem vonju doma narejenih svečk. Izdelovanje sveč doma – enostavno in zabavno.

Opis

Popoln komplet za izdelavo sveč

“Candle Making Kit” komplet za izdelavo sveč je idealno darilo 

za vse, ki obožujejo ustvarjalnost ali pa si radi pričarajo romantično vzdušje ob svečah.

Komplet je pakiran v lični B&M kartonski embalaži.

Embalažo dodatno “opremimo” z obešanko in nalepko z različnimi motivi glede na priložnost (rojstni dan, nakloni pozornost, velika noč, božič) tako, da je paket takoj pripravljen za obdarovanje.

Med drugim je lahko doma izdelana sveča najboljša izbira darila za prijatelje ali družinske člane in bo zagotovo navdušila obdarovanca.

Popoln komplet za izdelavo sveč “Candle Making Kit”

 

DIY silikonski model + stenj + držalo za stenj + rastlinski vosek

Popoln komplet za izdelavo sveč vključuje vse potrebno za ustvarjanje sveč po vaši izbiri. 

Komplet ustreza različnim potrebam in nudi odlično izkušnjo ustvarjanja

Komplet vsebuje

1 x DIY silikonski model za izdelavo sveč (dia cca. 6-7 cm)  , 3 x Stenj, 1x držalo za stenj, 1 x mešanica rastlinskega in sojinega voska, 250 g

Model za izdelavo sveč

Model za izdelavo sveč je izdelan iz visokokakovostnega silikona, ki je nestrupen, brez vonja, prožen in trpežen ter se enostavno odstrani.

Model zdrži temperature od -40°C do +240°C in ni primeren le za izdelovanje sveč, temveč tudi za izdelovanje tort, bonbonov, mil, čokolade in drugih ročnih del.

Primeren je za večkratno uporabo in omogoča izjemno jasno in natančno obliko odlitka, ki se ne lepi na stene modela in se zlahka odstrani.

Model zdrži temperature od -40°C do + 240°C in ni primeren le za izdelovanje sveč, temveč tudi za izdelovanje tort, bonbonov, mil, čokolade in drugih ročnih del.

Model se lahko uporablja v pečici, pomivalnem stroju, hladilniku in drugje. 

Enostavno ga očistimo s toplo milnico ali pa ga operemo v pomivalnem stroju. Velikost: približno dia 6 cm. 

Stenj

V kompletu so priloženi trije stenji za izdelavo sveč, vsak dolžine 10 cm. Stenj ima kovinsko podložko za lažje fiksiranje. 

Držalo za stenj

V kompletu je priloženo leseno držalo za stenj.

Velikost: 5,4 cm 

Mešanica rastlinskega in sojinega voska

Rastlinski vosek je pridelan iz naravnih rastlinskih olj in spada med naravne sestavine. 

Lahko se ga uporabi tudi kot dodatek v najrazličnejših kozmetičnih izdelkih.  

Rastlinski vosek predstavlja naravno alternativo sintetičnemu vosku iz petrolatuma (nafte) in vegansko alternativo čebeljemu vosku in je hkrati tudi dovolj trden za izdelovanje sveč v silikonskem modelu.

Sojin vosek je vosek, proizveden iz hidrogeniranega sojinega olja. Je glavna surovina za izdelavo sveč, eteričnih olj in dišečih sveč. Sojin vosek uporabimo za izdelavo klasičnih sveč, masažnih sveč, balzamov za ustnice, masažnih masel in nekaterih mil. Ima nizko tališče.

Kombinacija rastlinskega in sojinega voska poskrbi za idealno ravnotežje, kjer rastlinski vosek zagotavlja trdnost sveče, sojin vosek pa podaljšuje čas izgorevanja, ustvarjajoč tako dolgotrajen in prijeten ambient. 

Uživajte ob ustvarjanju!


Spremljajte nas

NAVODILA

Kako narediti domače dišeče sveče

1. Pripravite vodno kopel in stopite vosek

Najprej dajte potrebno količino voska v posodo ali prazno pločevinko ter jo položite v lonec z vodo. Za eno svečko potrebujete 1/2 paketka priloženega voska (cca. 125 g). Vosek počasi stopite v vodni kopeli. Občasno pomešajte z leseno palčko in pazite, da pri tem voska ne poškropite z vodo. Voska ne segrevajte nad 95° C, saj če se vosek dolgo časa zadržuje pri višji temperaturi, se bo obarval. Pri taljenju voska lahko uporabite termometer. Nikoli ne puščajte segretega voska brez nadzora.

2. Pripravite silikonski model

V vmesnem času pripravite silikonski model. Silikonski model postavite na ravno površino, ki je odporna na visoke temperature. Nato vstavite stenj na sredino modela.

Pri silikonskem modelu 3 z iglo za šivanje ali zobotrebcem prebodite luknjo v kalupu (na vrhu kalupa), vstavite sten v kalup. Da bi stenj ostal na sredini, ga namestite s pomočjo lesenega držala za stenj. 

Nasvet: Kanite nekaj voska na kovinsko ploščico stenja in ga tako pritrdite na dno modelčka (velja za model 1 in model 2).

3. Dodajte barve in dišavno olje

Preverite vosek in še naprej mešajte, cilj je, da je vaš vosek gladek in bistre tekoče barve. Za barvne odtenke ni potrebno uporabiti posebnih barv, voščenka poljubne barve bo povsem zadostovala. Ko je temperatura voska okrog 85° C, z nožem obrijete koščke voščenke v stopljen vosek in dobro premešajte, vendar ne močno, saj bo močno mešanje povzročilo zračne mehurčke. Mešajte, dokler se tekočina ne izenači.

Nato lonec vzemite s štedilnika in v rahlo ohlajen tekoči vosek vmešajte dišavno olje oz. mešanico olj. Pri tem zadošča nekaj kapljic eteričnega olja. Upoštevajte, da ima stopljeni vosek močnejšo raven vonja in ko se strdi, se bo raven vonja znižala, dokler ne prižgete sveče. Vosek popolnoma premešajte, da se prepričate, da so dišave in barvila popolnoma zmešani.

Potem stopljen vosek vlijte v silikonski model. Pazite, da stenj ostane na sredini. Ko se vosek posuši, se pogosto oblikujte vdolbinica okoli stenja, ki jo lahko preprosto zapolnite z ostanki tekočega voska.

4. Pustite, da se vosek strdi

Počakajte nekaj ur, da se sveča strdi. Od velikost kozarca oz. količine voska je odvisno, koliko časa bo trajalo strjevanje. Ko se vosek popolnoma strdi, odstranite držalo za stenj in nato svečo odstranite iz silikonskega modela. Stenj s škarjami skrajšate na dolžino ca. 1 cm. 

Vaša sveča je zdaj končana in pripravljena za gorenje. Uživajte v sproščanjem čarobnem vonju doma narejenih svečk.

5. Čiščenje

Lonček takoj očistite. Obrišite ves odvečni vosek. Umijte posodo s toplo milnico.

OPOZORILA:

Sveča naj nikoli ne gori brez nadzora. Goreča sveča mora biti vedno izven dosega otrok ali domačih živali. Gorečo svečo namestimo na podstavek, svečnik ali primerno posodo, stoji naj ravno in stabilno. Goreče sveče ne premikamo in ne nosimo po prostoru. Goreče sveče nikoli ne postavljamo na prepih, v bližino gorljivih snovi (zavese, papir ipd.) in naprav, ki oddajajo toploto (peči, električni aparati ipd.). Goreče sveče se naj ne stikajo med seboj. Upoštevamo najmanjšo varnostno razdaljo. Pred prižiganjem dolg stenj odrežemo za približno 1 cm. Dogorelih vžigalic nikoli ne mečemo v staljen vosek. Sveče nikoli ne ugašamo s pihanjem v plamen ali s tekočino, raje uporabimo zvonček za gašenje.

Dostava

GLS, dostava na dom

Zagotovljena hitra dostava! Lastno skladišče.

V kolikor je vaše naročilo oddano do 11. ure na delovni dan in vsebuje izdelke na zalogi, je naročilo odpremljeno, izdelki pa poslani še isti delovni dan. V kolikor je vaše naročilo oddano po 11. uri, izdelke pošljemo naslednji delovni dan.

STROŠKI DOSTAVE IN PAKIRANJA

Slovenija | GLS dostava na dom. Cena standardne dostave/pakiranje (na dom v 1-2 dni) je 5,00 €.

* Plačilo po povzetju z gotovino (GLS COD) + 1 €


Omogočamo vam varen nakup.


Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Popoln komplet za izdelavo sveč “Candle Making Kit”, DIY silikonski model + stenj + držalo za stenj + rastlinski vosek”