-34%

Popoln komplet za izdelavo sveč “Candle Making Kit”, DIY silikonski model + stenj + držalo za stenj + rastlinski vosek

19,90

Odlično darilo. Uživajte v čarobnem vonju doma narejenih svečk

Tako preprosto in zabavno je izdelovanje sveč doma.

Opis

Elegantno darilo

Komplet za izdelavo sveč je odlično darilo za vse, ki radi ustvarjajo ali obožujejo romantično vzdušje ob svečah.

Komplet je pakiran v lični B&M kartonski embalaži.

Glede na vaš izbor dodatno “opremimo” pakiranje z obešanko in nalepko (z različnimi motivi glede na priložnost – rojstni dan, nakloni pozornost, velika noč, božič) tako, da je paket takoj pripravljen za obdarovanje.

Med drugim pa je lahko doma izdelana sveča najboljša izbira darila, ki bi ga podarili prijateljem ali družinskim članom. 

Popoln komplet za izdelavo sveč “Candle Making Kit”

DIY silikonski model + stenj + držalo za stenj + rastlinski vosek

Popoln komplet za izdelavo sveč vsebuje vse, kar potrebujete za izdelovanje sveč doma.

Komplet ustreza različnim potrebam in nudi odlično izkušnjo ustvarjanja. 

Komplet vsebuje

1 x DIY silikonski model za izdelavo sveč  , 3 x Stenj, 1x držalo za stenj, 1 x Rastlinski vosek, 250 g

Model za izdelavo sveč

Model za izdelavo sveč je izdelan iz visokokakovostnega silikona, je nestrupen, brez vonja, prožen in trpežen ter ga je enostavno odstraniti.

Primeren je za večkratno uporabo. Model omogoča izjemno jasno in natančno obliko odlitka, ki se na stene modela ne lepi in se iz njega z lahkoto odstrani. Zdrži temperature od -40°C do + 240°C. 

Model za izdelavo sveč ni primeren samo za izdelovanje sveč, ampak tudi široko uporaben za izdelavo tort, bonbonov, mil, čokolade in drugih ročnih del.

Model se lahko uporablja v pečici, pomivalnem stroju, hladilniku, itd.

Enostavno ga očistimo s toplo milnico ali pa ga operemo v pomivalnem stroju. Velikost: dia 6 cm. 

STENJ

Stenj za izdelavo sveč iz voska, s kovinsko podložko za lažje fiksiranje. V kompletu so priloženi 3 kosi. Velikost stenja je 10 cm

Držalo za stenj

V kompletu je priloženo leseno držalo za stenj.

Velikost: 5,4 cm 

Rastlinski vosek

Rastlinski vosek je pridelan iz naravnega rastlinskega olja.

Spada med naravne sestavine, zato se ga lahko uporablja tudi kot dodatek v najrazličnejših kozmetičnih izdelkih.

Rastlinski vosek je naravna alternativa sintetičnemu vosku iz petrolatuma (nafte), ter veganska alternativa čebeljemu vosku in je hkrati dovolj trden za izdelovanje sveč v silikonskem modelu.

  • Topnost: v oljnih (se meša), netopen v vodi.
  • Temperatura tališča: med 58 – 66 °C
  • Izgled: bel prah (lažje doziranje)
  • Vonj: brez specifičnega vonja

Uživajte ob ustvarjanju!

Odlično darilo, nakloni pozornost..

  Darila za rojstni dan, darila za odrasle in najstnike, za vsako priložnost…

Spremljajte nas: FB


Odlično Darilo

NAVODILA

Kako narediti domače dišeče sveče

1. Pripravite vodno kopel in stopite vosek

Najprej dajte potrebno količino voska v posodo ali prazno pločevinko ter jo položite v lonec z vodo. Za eno svečko potrebujete 1/2 paketka priloženega voska (cca. 125 g). Vosek počasi stopite v vodni kopeli. Občasno pomešajte z leseno palčko in pazite, da pri tem voska ne poškropite z vodo. Voska ne segrevajte nad 95° C, saj če se vosek dolgo časa zadržuje pri višji temperaturi, se bo obarval. Pri taljenju voska lahko uporabite termometer. Nikoli ne puščajte segretega voska brez nadzora.

2. Pripravite silikonski model

V vmesnem času pripravite silikonski model. Silikonski model postavite na ravno površino, ki je odporna na visoke temperature. Nato vstavite stenj na sredino modela. Da bi stenj ostal na sredini, ga namestite s pomočjo lesenega držala za stenj.

Nasvet: Kanite nekaj voska na kovinsko ploščico stenja in ga tako pritrdite na dno modelčka.

3. Dodajte barve in dišavno olje

Preverite vosek in še naprej mešajte, cilj je, da je vaš vosek gladek in bistre tekoče barve. Za barvne odtenke ni potrebno uporabiti posebnih barv, voščenka poljubne barve bo povsem zadostovala. Ko je temperatura voska okrog 85° C, z nožem obrijete koščke voščenke v stopljen vosek in dobro premešajte, vendar ne močno, saj bo močno mešanje povzročilo zračne mehurčke. Mešajte, dokler se tekočina ne izenači.

Nato lonec vzemite s štedilnika in v rahlo ohlajen tekoči vosek vmešajte dišavno olje oz. mešanico olj. Pri tem zadošča nekaj kapljic eteričnega olja. Upoštevajte, da ima stopljeni vosek močnejšo raven vonja in ko se strdi, se bo raven vonja znižala, dokler ne prižgete sveče. Vosek popolnoma premešajte, da se prepričate, da so dišave in barvila popolnoma zmešani.

Potem stopljen vosek vlijte v silikonski model. Pazite, da stenj ostane na sredini. Ko se vosek posuši, se pogosto oblikujte vdolbinica okoli stenja, ki jo lahko preprosto zapolnite z ostanki tekočega voska.

4. Pustite, da se vosek strdi

Počakajte nekaj ur, da se sveča strdi. Od velikost kozarca oz. količine voska je odvisno, koliko časa bo trajalo strjevanje. Ko se vosek popolnoma strdi, odstranite držalo za stenj in nato svečo odstranite iz silikonskega modela. Stenj s škarjami skrajšate na dolžino ca. 1 cm. 

Vaša sveča je zdaj končana in pripravljena za gorenje. Uživajte v sproščanjem čarobnem vonju doma narejenih svečk.

5. Čiščenje

Lonček takoj očistite. Obrišite ves odvečni vosek. Umijte posodo s toplo milnico.

OPOZORILA:

Sveča naj nikoli ne gori brez nadzora. Goreča sveča mora biti vedno izven dosega otrok ali domačih živali. Gorečo svečo namestimo na podstavek, svečnik ali primerno posodo, stoji naj ravno in stabilno. Goreče sveče ne premikamo in ne nosimo po prostoru. Goreče sveče nikoli ne postavljamo na prepih, v bližino gorljivih snovi (zavese, papir ipd.) in naprav, ki oddajajo toploto (peči, električni aparati ipd.). Goreče sveče se naj ne stikajo med seboj. Upoštevamo najmanjšo varnostno razdaljo. Pred prižiganjem dolg stenj odrežemo za približno 1 cm. Dogorelih vžigalic nikoli ne mečemo v staljen vosek. Sveče nikoli ne ugašamo s pihanjem v plamen ali s tekočino, raje uporabimo zvonček za gašenje.

Dostava

GLS, dostava na dom

Zagotovljena hitra dostava! Lastno skladišče.

V kolikor je vaše naročilo oddano do 11. ure na delovni dan in vsebuje izdelke na zalogi, je naročilo odpremljeno, izdelki pa poslani še isti delovni dan. V kolikor je vaše naročilo oddano po 11. uri, izdelke pošljemo naslednji delovni dan.

STROŠKI DOSTAVE IN PAKIRANJA


Slovenija | GLS dostava na dom. Cena standardne dostave/pakiranje (na dom v 1-2 dni) je 3,90 €.

Nakupi 50 € in več brezplačna dostava.

* Plačilo po povzetju z gotovino (GLS COD) + 0,72 €

Hrvaška | GLS dostava na dom (1-3 dni) 5,90 €.

Nakupi 100 € in več brezplačna dostava.


Omogočamo vam varen nakup.


TOP PonudbaIzdelki iz ponudbe CENEje TA HIP

Izkoristite popuste do 70%

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Popoln komplet za izdelavo sveč “Candle Making Kit”, DIY silikonski model + stenj + držalo za stenj + rastlinski vosek”